Kerstgroet aan alle Kampong Cricket leden

Beste leden,

We kijken bij Kampong weer terug op een mooi cricketjaar met vele ontwikkelingen en wapenfeiten. Een nieuwe secretaris en voorzitter (Dirk Benade en ondergetekende) hebben in het bestuur het stokje overgenomen van hun voorgangers (Eelko Stembord en Camille van der Harten), de penningmeester (Sander Wubben) is aangebleven als ervaren kracht. Op de schouders van onze voorgangers gaan we verder.

Het jaar begon erg goed voor onze jeugd: het indoor Flamingotoernooi werd gedomineerd door onze Kampong-jeugd op alle leeftijden. Rond dat tijdstip arriveerde ook de vier overseas coaches/spelers: Joanne, Ryan, Brent en Jamie. Een luxe om zoveel helpende handen te hebben dit jaar, en daarmee bedoel ik ook buiten de trainingen en wedstrijden.
Eindelijk was de nieuwe opslag er, de inrichting was nog een behoorlijke klus en is nog steeds gaande. Gelukkig waren er veel helpende handen, vooral op de klusdagen maar ook daarbuiten.
We waren gastheer voor zes internationale wedstrijden (3 ICC div 1. en 3 EK U15 wedstrijden). Soms tegen de weersomstandigheden in werd er toch maar weer voor een prachtige pitch gezorgd. Hulde aan het grasteam! Ook hier veel helpende handen op en rondom het veld.
Het jaarlijkse cricketfestival was weer een succes, dit jaar kreeg dat succes een extra boost door het tapeball toernooi. Wat een mooie cricketdag was dat!
Het hele jaar door werd de innerlijke mens ook verzorgd, en hoe! Floris en Lisette, de kinderen en de crew zorgden weer voor de befaamde lunches, diners en drankjes.
Op het captains dinner werden de sportieve prestaties van onze teams nog eens breed uitgemeten. In het bijzonder wil ik hier nog even noemen het kampioenschap van onze CapGemini heren in het bedrijfscricket, en de promotie van Kampong 3 naar de tweede klasse. Bij onze jeugd werd de U13-A kampioen. Goed gedaan allemaal!
Tenslotte was er op bondsniveau ook een heel mooie benoeming: Peter Cantrell is als nieuwe cricketheld toegevoegd aan de NL Cricket ‘Hall of fame’.
Er is nog zoveel meer gaande, onze actieve Kampongers bij de KNCB (Ingrid van der Elst, Sean Trouw), onze dame in NLXI (Jolien van Vliet), onze jongens bij de Dutch Lions (Ratha Alphonse, Pierre Jacod, Omkar Mandem), en de gebeurtenissen in de Federatie (nieuw clubhuis, hockey heren-1 landskampioen).

Wat 2018 voor ons in petto heeft valt nog te bezien, maar ik denk dat er veel op ons af komt! Met de WCL winst van de Nederlandse heren plaatste Nederland zich als 13de land voor de ODI League (2020 – 2022). De dames T20 World Cup Qualifier wordt 2018 in Nederland gespeeld. Aan dit alles proberen wij als Kampong deel te nemen en een bijdrage te leveren.

Maar eerst wil ik iedereen prettige kerstdagen en een mooie jaarwisseling toewensen,

Namens het bestuur,
Ulrich Oron, voorzitter