Op een vrijwel helemaal droge zaterdag 28 april speelde een Essex Ladies 40+ team tegen een vrijwel heel nieuw negental van de Kampong-dames. De combinatie van wat oudere speelsters uit Essex tegen een jonger (op een paar na) maar veel onervarener Kampong-team leverde een heel aardige 30 over wedstrijd op, die met 7 runs werd verloren door Kampong. In de laatste over waren 5 vieren genoeg geweest voor de zege, maar dat lukte net niet!

Na een echte Floris-lunch trokken de teams het goed bespeelbare veld in. De Engelsen batten eerst en enkele van hen zetten het bat er stevig tegenaan. Maar de Kampong-bowlsters (2 punten voor extra’s die niet werden overgebowld) zetten hun beste beentje voor. Savi met haar slow leftarmers met 0-27 in 6 overs (slechts 4 extra’s) deed het subliem, maar ook de nieuwe aanwinst Melissa bowlde prima. De teruggekeerde Gerbrich (8 jaar geleden voor het laatst gecricket) liet mooi bowlen zien, Ingrid pakte 2 wickets, onder meer door een supermooie vang van nieuwkomer Yolande op square leg. Savi ging ook nog even wicketkeepen zodat captain Jolien kon bowlen, en die hield op haar eigen bowlen een strakke vang vast. Merian stopte op short fine leg weer de nodige ballen, waardoor Essex daar moeilijk tot scoren kwam. Essex Ladies 166/5, 2 batsmen retired met resp. 11 en 9 runs.

Dé verrassing bij het batten was Carmen, zus van Melissa, die in haar eerste optreden meteen met een prachtig pull shot een knalharde vier produceerde, en in totaal 6 runs maakte en daarbij een prima partner was van Gerbrich, die eventjes in korte tijd 30 runs ret. maakte (5×4). Ze kan het dus nog…. Jolien bleef 16 n.o., Ingrid 15 n.o. – het lukte haar net niet om in de laatste over de benodigde vijf 4’en te slaan. Een mooie rechte drive werd zelfs door bowler Nikki nog net aangeraakt, de bal viel in het wicket en de Engelse invalster Debbie was run-out – beetje sneu! Maar dat gaf niet, het was gewoon een enorm leuke wedstrijd in een prima sfeer. En een mooie oefenwedstrijd voorafgaand aan de T20-competitie. Vaste toeschouwers Louis en Emmy kwamen ook nog kijken, en voorzitter Ulrich maakte de vrolijke foto. Jammer genoeg kon Marije door moedwillige beschadigingen aan haar auto niet meedoen.

De dames starten zaterdag 5 mei met een vriendschappelijke T20 tegen Rood en Wit, aangezien de Duitsland-dames alsnog afzegden voor deze competitiedag. Aanvang 10.00 uur.