Beste cricketers,

Het zal u niet ontgaan zijn, het cricket in Nederland gaat ook over op gekleurde kleding. Hoe mooi en traditioneel onze whites van Kampong ook waren, komend seizoen zal gekleurde kleding zijn intrede doen. In de Algemene Ledenvergaderingen van de KNCB en van Kampong Cricket is dit ook al sinds eind 2017 ter sprake gekomen.

Besluit
De KNCB heeft nu besloten* dat alle competities op termijn overgaan naar gekleurde kleding, witte bal en zwarte screens, maar de implementatie zal worden gefaseerd. De implementatie moet vóór de competitie van 2021 volledig gerealiseerd zijn.
In 2019 is de witte bal, gekleurde kleding en zwarte screens voor de Topklasse, Hoofdklasse en Eerste Klasse verplicht. Ons eerste elftal speelt dus sowieso in gekleurde kleding. Na een vraag aan de andere teams is gebleken dat meerdere teams nu al willen overstappen op gekleurde kleding. Ten tijde van dit bericht zijn dat het 2e, 3e, en de Zomi. Als voor een team is besloten om in gekleurde kleding te spelen, dan moet ook het hele team daarin spelen.
Voor de jeugd en voor de dames is ook besloten om gekleurde kleding in te voeren.

*Zie voor het hele besluit: https://kncb.nl/gekleurde-kleding/

Kosten
We doen ons uiterste best om de kosten zo redelijk mogelijk te houden. Op dit moment worden er offertes en ontwerpen gevraagd bij diverse leveranciers. Eventuele opbrengsten van shirtsponsors komen direct ten goede aan de inkoopprijzen in het eerste jaar. Voor de jeugd proberen we de kosten zelfs nog lager te houden, in verband met de meerdere wisselingen van maat gedurende de jaren.

English summary:

As discussed since end of 2017 we will now convert to coloured clothing for the official league competitions. For the first team coloured clothing is mandatory by decision of the KNCB, however many Kampong teams have indicated wanting to switch immediately as well (2nd, 3rd, Zomi at time of this message). We have also decided to change the youth and women’s team to coloured clothing. We are doing our utmost to keep the costs as reasonable as possible. Purchase prices will directly benefit from any shirt sponsoring in the first year. Due to the frequent size changes in youth we are makling an even bigger effort to reduce the costs as much as possible.

Vriendelijke groet, kind regards

Ulrich Oron, voorzitter/chairman