Na een heerlijk warme (bijna te warm en droog voor het graswicket) aprilmaand start de KNCB cricketcompetitie in het weekend van 4 en 5 mei. Het weer is omgeslagen, met een nat weekend van 27/28 april in het vooruitzicht, maar hopelijk klaart het de week erna weer op.

Op zaterdag 4 mei begint Kampong heren 1 met een thuiswedstrijd tegen Bloemendaal. De week erop volgt de uitwedstrijd tegen het uit de Topklasse gedegradeerde Punjab CCR en op 18 mei staat het thuisduel met VVV op het programma. In de T20 competitie zijn de Kampong-mannen ingedeeld met Salland, VVV en Topklasser Dosti. Deze competitie start op 14 juni.

De dames beginnen hun T20-campagne met veel nieuwe speelsters met een uitwedstrijd bij VRA, met op 11 mei de eerste thuiswedstrijd tegen Groen Geel.

Van de overige programma’s komt de informatie zeer binnenkort vrij. Door veel veldenproblemen bij een flink aantal verenigingen, kostte het dit seizoen veel moeite om de wedstrijdschema’s op orde te krijgen. In week 18 introduceert de KNCB een nieuwe website, waar alle programma’s op staan.

Onze Utrechtse vrienden van Hercules zijn helaas vorig jaar gedegradeerd naar de Overgangsklasse; daar begint de competitie in het weekend van 11/12 mei. Daarentegen is HMS gepromoveerd naar de Eerste Klasse. Deze Utrechtse vereniging moest verhuizen en speelt nu als ‘Centurions CC’ op het oude cricketveld van Zeist op sportpark Dijnselburg in Huis ter Heide. Zij beginnen op 4 mei thuis tegen VVV 2.