Kampong heren 1, het vlaggenschip van onze club, heeft zaterdag 4 mei thuis tegen Bloemendaal een sterke start gemaakt in de competitie. Het duel begon al om 10.00 uur vanwege het feit dat het nu eenmaal Dodenherdenkingsdag was, zodat (uitspelende) teams op tijd voor 20.00 uur thuis konden zijn.

Ondanks regenonderbrekingen kon de wedstrijd worden uitgespeeld. Wel met het toepassen van het DLS-rekensysteem, waardoor Kampong als antwoord op het Bloemendaalse totaal van 154 a.o. runs op gegeven moment met 4 wickets down tot een revised target van 141 moest komen om te winnen. Dat lukte vooral door de 47 runs van onze Nieuw-Zeelandse aanwinst Teja Nidamanuru met 47 runs, goed gesteund door eerst Christian Steyn (30), daarna door Usman Malik (16*).  Teja had in Kampong’s bowling innings ook al sterk gebowld met 3-23 in 7.2 overs. De zege was een mooie beloning voor het fanatieke trainen van de heren in de voorbereiding op het seizoen. (foto)

Scorecard Kampong 1 vs Bloemendaal