Zoals iedereen inmiddels heeft kunnen zien rijden er de laatste tijd trams over de nieuwe tramlijn vanuit de stad naar de Uithof en terug. Dat zijn testritten; de bedoeling is dat de Uithoflijn vanaf december 2019 definitief gaat rijden, zes keer per uur, en alleen doordeweeks.

Over de veiligheid van de tramlijn (22) en het overdadige verkeer van en naar Maarschalkerweerd naar de Kampong-velden, de atletiekbaan, de tennisclub en de Mytylschool is heel wat te doen geweest. Alleen bij de Koningsweg (richting Bunnik) zijn spoorbomen geplaatst; bij alle andere kruisingen fungeren verkeerslichten als teken dat er een tram aankomt. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de ingewikkelde kruising naast het stadion / Weg tot de Wetenschap / Laan van Maarschalkerweerd en verderop bij de drukke kruising Platolaan / zwembad De Kromme Rijn.

Op de site van de Kampong federatie staat een bericht over de veiligheid van de Uithoflijn (bericht van 19 april):
http://www.kampong.nl/Voorpagina-Nieuws/over-de-veiligheid-van-de-uithoflijn.html.

Er is ook een aparte website over de Uithoflijn: https://www.uithoflijn.nl/home/