De afgelopen weken zijn de wedstrijdverslagen even blijven liggen: er waren zo veel wedstrijden in zo’n korte tijd en met een zoontje van 7 weken is tijd vinden erg lastig! Nu we halverwege het seizoen staan vond ik het wel weer tijd voor een opsomming van de laatste wedstrijden en een vooruitblik op de rest van het seizoen!

Kampong 1 vs Salland 1:
Op een mooie zonnige dag werd Salland thuis verslagen. De toss werd gewonnen en Kampong ging batten. De top order maakte allemaal runs met als uitblinker Usman die er 77 maakte. Na 50 overs was het mooie totaal van 262/8 op het bord. Vol goede moed werd er aan de bowlings innings begonnen. Al snel vielen de wickets en was Salland na 23 overs 91 a.o. Teja was goed op dreef met zijn spin en had de mooie cijfers van 4/8 in 5 overs! Al met al een goede wedstrijd en weer 2 punten in de zak.
Scorecard

Kampong 1 vs Groen&Wit 1:
De toss werd voor de verandering verloren en Groen&Wit ging batten. Voor het eerst in het seizoen had Kampong een off-day in het veld. Een aantal (relatieve makkelijke) vangen lieten wij liggen waardoor G&W het totaal van 191/6 kon neerzetten in 50 overs. Geen superhoog totaal maar wel hoger dan nodig, mede dankzij de 44 (!!!) extras waarvan 27 wides.. Battend was het zwaar maar Chris Steyn liet duidelijk zien dat vandaag zijn dag was. Door verstandig te batten en de slechte ballen weg te slaan sloeg hij zijn weg naar een mooie century! De chase werd iets moeilijk door een aantal wickets die snel achter elkaar vielen maar een partnership van 55 tussen Chris en de ervaren Adrian Maynier zorgde voor een overwinning in de 42 over. Een super mooie 110* voor Chris won ons de wedstrijd. Toch fijn om op een collectieve off-day alsnog de punten te pakken.
Scorecard

Ghaussia 1 vs Kampong 1:
Dit zou de eerste wedstrijd op het nieuwe veld van Ghaussia zijn. Door de harde wind was het coveren van de pitch erg moeilijk worden en was het aardig nat. Kampong won de tos en besloot te bowlen. Na 9 overs er weer af door regen en we zouden niet meer beginnen. In de middag klaarde het op echter was het midden van het wicket erg nat geworden en was het onverstandig om verder te spelen. Helaas..

Kampong 1 vs Rood&Wit1:
Na een natte nacht was het lastig kiezen om te batten of bowlen op ons wicket. Wij wonnen de toss en ik besloot te batten. Het leek geen goede keuze maar achteraf natuurlijk voorbestemd.. Kampong had het zwaar aan bat. De ene na de andere batsmen sneuvelde op accuraat bowlen van de Haarlemmers. Pierre Jacod (15 jaar..) was de enige die met gezond verstand de bowlerij kon weerstaan. Met 28 runs ging hij als laatste uit met de totaal score van 109 all out in 48 overs. De Haarlemmers dachten de punten binnen te hebben maar niets was minder waar. Kampong ging echt heel hard uit de startblokken en daar was Rood en Wit niet op berekend. Andrew had de dag van zijn leven en pakte binnen 5 overs een echte 5-fer: 5/11 in 6 overs. Kertan, Usman en Teja bowlden ook uitstekend, er werd goed gefield en Rood en Wit was all out voor 63. Zo zie je maar weer dat het niet makkelijk is om punten te pakken in Utrecht!
Scorecard

Hermes DVS 1 vs Kampong 1:
Door hevige regen in de nacht van vrijdag op zaterdag kon deze wedstrijd helaas ook niet doorgaan. Na uren wachten bij het veld maakten de umpires de moeilijke (doch juiste) keuze om niet te starten. De pitch en grootste gedeelte van het veld waren weliswaar droog echter was pal naast het wicket een erg drassige stuk veld. Hier kwam het water omhoog als je er overheen liep en ondanks verwoede pogingen dit op te lossen werd er om 15:30 besloten om de wedstrijd af te zeggen.

Stand van zaken halverwege het seizoen
Ondanks de 2 verregende wedstrijden staat Kampong fier bovenaan de Hoofdklasse 2019! Het is fijn dat dit jaar er geen punten verdeeld worden, zo blijven wij op basis van puntengemiddelde bovenaan. Het is lang geleden dat wij in deze positie waren en het is bijzonder gezien de omstandigheden dit jaar: geen limiet op buitenlandse spelers, andere clubs die kost wat kost willen promoveren en volledige elftallen ‘kopen’. Het is mooi om te zien dat dit toch niet hetzelfde is als een team die als één geheel speelt. Kampong speelt als een team en dat is goed te zien op het veld – wij zijn meer dan alleen de som van alle spelers. Wat de rest van het seizoen zal brengen weet niemand maar als Kampong zo blijft spelen is alles mogelijk! Het wordt hoe dan ook leuk 

Ik wil nog wel in het bijzondere onze trouwe supporters bedanken. Het is leuk om voor deze groep te spelen en het is fijn om met onze resultaten op het veld wat terug te doen! Dit motiveert iedereen in het team, en zeker mij als aanvoerder, om nog meer te vechten voor de punten. Tot snel langs het veld!

Groet
Andrew (aanvoerder Heren 1)