Kampong 1 blijft strijden om het kampioenschap!

Zoals de trouwe supporters van Kampong weten doet het 1e het dit jaar erg goed. Tegen alle verwachtingen in blijft het 1e bovenin de competitie en heeft het tot dus ver maar twee wedstrijden verloren. De afgelopen twee weken waren er twee wedstrijden tegen de andere titelkandidaten. Bij dezen een korte verslag van de gespeelde wedstrijden!

Kampong 1 vs Punjab 1
De kraker tegen het sterke Punjab maakte de verwachtingen meer dan waar. Punjab, versterkt door de komst van meerdere internationals, verloor op de 2e competitiedag van het seizoen van ons. De thuiswedstrijd zou helaas niet in de winst leveren maar het verschil tussen de twee teams is erg klein en dat is knap als je budgetten met elkaar vergelijkt.

Afijn – Kampong won de toss en ging eerst bowlen. Punjab genoot van een bliksem snelle start maar de val de wickets Myburgh (gevangen op bowlen Roy) en Vandiar (CB op bowlen File) wist de runrate weer laag te krijgen. De scherpte in het veld onbrak in het begin maar naar mate de innings vorderde werden de mooie catches en fielding efforts uit de kast getoverd. Oud-Kampong coach Jappie deed nog wat terug met een mooie 40 runs en na 50 overs was de score 210/9. Wickets werden verdeeld met File 3/43 voor File en 3/40 voor Nidamanaru.

Battend begon Kampong sterk. Nadat Steyn goedkoop aan de kant moest brachtten Dutt (52) en Nidamanaru (67) met een mooie 100 partnership het totaal op 120/1. Echter werd het alleen maar moelijker. Het wicket was lastig te bespelen en dit merkte je bij elke nieuw batsmen. Forceren en schoten spelen werd niet makkelijlker en de wickets vielen met enige regelmaat. Het bleef nog spanned met 50 runs uit de laatste 6 overs, en toen 22 uit de laatste 3 overs. De laatste over begon met nog 11 runs nodig. Helaas bleven wij steken op 5 runs te winnen met de laatste bal. Nana probeerde het nog moeding maar werd gevangen op de boundary. 4 runs te kort!

Wij hebben duidelijk laten zien wat wij als team kunnen bereiken. Tegenstanders die op papier veel sterker zijn komen er achter dat de beste spelers hebben niet betekend dat je altijd met gemak wint. De wedstrijd was tot aan het einde echt spannend en een mooi affiche voor cricket.

Scorecard

VVV1 vs Kampong 1
Een week later stond VVV uit op het programma. VVV is ook een team die zich heeft versterkt met (vooral)buitenlandse coaches. Het blijft jammer om te zien dat verschillende verenigingen het budget uitgeeft aan spelers waardoor de accommodatie(onderhoud) achterwege blijven. Zo was het veld van VVV niet super maar goed, daar moeten beide teams op spelen.

Kampong verloor de toss en VVV koos ervoor te batten. Wellicht dat dit te maken het met het feit dat ze een week eerder een monsterscore van 532/2 hadden gemaakt tegen Dosti2. Voor Kampong prima – bowlend zijn wij sterk dit jaar en wij zijn geen Dosti. Nana en File opende sterk met bowlen en wisten de batsmen van VVV (die vorige week 250, 110 en 108 hadden gemaakt) stil te houden. File pakte in zijn eerste 5 overs 3 wickets waarvan de double centurion van vorige week én meneer Dogra en eerste bal duck. Dogra had de thuiswedstrijd voor VVV gewonnen door een mooie century te maken dus fijn om hem snel aan de kant te krijgen. In de middle overs bowlde Zalpuri en Nidamanaru netjes en de wickets bleven vallen. De laatste wickets wisten nog wat runs bij elkaar te edgen en VVV werd voor 143 aan de kant gezet. Goed om te melden dat Pierre Jacod echt een super vang had. Het blijft goed om jonge spelers het goed te zien doen in ons 1e! Wickets wederom goed verdeeld: File 3/40 en Zalpuri 3/33.

Het geheim van het chasen van een laag totaal is wickets bewaren. Zodoende begon Kampong wat voorzichtiger maar toch weer een partnership van 48 runs voordat Steyn als eerste uit ging. Nidamanaru had er duidelijk zin in en sloeg binnen de kortste keren 4 zessen. Bij het proberen voor een 5e werd hij gevangen en kwam de uiteindelijk matchwinnaar Malik (40*) in het veld. Met goed en slim batten sloeg hij de winnende runs bij elkaar terwijl aan de andere kant de wickets vielen. Kampong passeerde het totaal in de 37e over voor het verlies van 6 wickets: 144/6 in 36.2. Een goede overwinnen tegen een sterke tegenstander.

Scorecard

Strijd om promotie
Op dit moment doet Kampong nog steeds volop mee voor promotie. De andere 2 teams die op enkele honderste punten bovenaan staan (Hermes en Punjab) hebben nog een aantal lastige wedstrijden voor de boeg. Er is een grote kans dat de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Hermes, een echte promotie wedstrijd kan worden! Op basis van puntengemiddelde is Kampong 3e maar dit veranderd snel na een overwinning. Het kan nog alle kanten op en het voelt nog steeds onwerkelijk dat we, na 3/4e seizoen, een grote kans maken op promotie! Wat een mooi seizoen is het tot dus ver geweest en we kunnen als team niet wachten op de ontknoping!

Tot snel langs het veld,
Andrew File (Kampong 1)