Op de drie velden van VRA werd op zaterdag 6 juli de finaledag van de T20-competitie van de dames gespeeld. Kampong kwam als nr. 7 in de eindstand eerst uit tegen nr. 8 VCC, waarvan het in de voorronden met 8 man al had gewonnen. Ook dit keer kwam de ploeg tot winst, die snel werd behaald. VCC 52/5, met maar liefst 3 run-outs, en Joyce en Carmela met ieder 1-10. Kampong won met 53/4 met 32 runs van Jolien op het lastig bespeelbare derde veld van VRA.

Zodoende hadden we ruim de tijd om te lunchen; dat was voor de volgende tegenstander Excelsior niet het geval, want die speelden een lange wedstrijd tegen Groen Geel. Nu ging het om de 5de plaats, waarbij helaas enige regendruppels voor een kort oponthoud zorgden. De blauwe Utrechtse brigade batte eerst en kwam tot een mooie score van 103 op een immens groot veld (heren-boundary’s!). Runs kwamen er van Ingrid (29*) en Tayla (28), terwijl onze Nijmeegse aanwinst Nicole na een paar jaar zonder al te veel cricket tot 12 runs kwam. Excelsior zette meteen international Denise Hannema (hé, waar kennen we die van….) in, die weloverwogen haar runs maakte. Toen als nr. 3 ook nog eens international Lisa Klokgieters in kwam, was de zaak snel bekeken: 107/1, met Denise 65 en Lisa een snelle 15 runs. Jammer dat het niet iets meer een wedstrijd was, maar we waren tenminste wel klaar voordat de regen echt naar beneden kwam. Landskampioen T20 werd Quick Haag dat in een 5-over finale van VRA won.

Het was al de tiende editie van de T20-finaledag, die al die jaren gesponsord is door ons aller SGS; dat is mooi! De Kampong-dames zijn klaar voor het seizoen; na een inventarisatie vóór het seizoen bleek dat we onvoldoende speelsters zouden hebben om elke week in de hoofdklasse 40-over competitie te spelen. Overigens kregen we heel vaak te horen dat onze outfit erg mooi is: een pluim voor Andrew F. die zich afgelopen winter heeft beziggehouden met het ontwerp, kleurzetting enz.!

Scorecard Kampong-VCC

Scorecard Kampong-Excelsior