Als u het nog niet wist, dan nu wel: onze heren 1-spelers Pierre Jacod en Aryan Dutt zijn geselecteerd voor het Nederlands Onder-19 team dat momenteel in Nederland speelt in het Europese kwalificatietoernooi voor het WK.

De 15-jarige Pierre (bijna 16) en de 16-jarige Aryan spelen met Oranje U19 in dit toernooi tegen Ierland, Schotland, Denemarken, Jersey en Frankrijk. En dat laatste is een aardig gegeven, want Pierre is geboren in Frankrijk, al woont hij al van jongs af aan in Nederland. Hij begon met cricket bij Hercules, maar stapte op jonge leeftijd over naar Kampong. Daar ontwikkelde hij zich verder tot een technisch zeer begaafde en slimme cricketer. Eerst als batsman, maar de laatste seizoenen ook als bowler (spinner). Dat legde hem uitgerekend in het duel met Frankrijk afgelopen zaterdag geen ‘oeufs de vente’ (windeieren dus). Tegen zijn geboorteland pakte Pierre maar liefst 5 wickets: 5-14 in 9 overs. Dat Nederland ruim won, was zeker aan hem te danken, maar ook aan Aryan Dutt, onze nieuweling bij Kampong dit jaar. In diezelfde wedstrijd pakte Aryan namelijk vier wickets: 4-15/3.5. Samen zorgden ze dus voor 9 van de 10 Franse wickets; een mooie Kampong-dubbelslag. Dat Frankrijk niet het sterkste team van het toernooi is, was duidelijk. Nederland won met 206 runs (266/7 om 60 a.o.).

De dag ervoor had Nederland verloren van Schotland, een wedstrijd waarin Aryan niet speelde en Pierre 2 wickets nam (2-30/9).
Maandag spelen ze op Excelsior tegen Ierland, gevolgd door wedstrijden tegen Denemarken (dinsdag op Excelsior) en Jersey (donderdag op VRA). Aanvang alle wedstrijden is 11.00 uur.

Het toernooi is goed te volgen via Cricinfo

Of via de officiƫle ICC pagina

Ook via KNCB Facebook en Twitter