Zo, er zijn nog enkele weekends te gaan in het huidige cricketseizoen. En hoe staan we er met alle teams eigenlijk voor? Dit kun je uiteraard vinden onder de diverse teams in het menu Competitie, en dan de teams onder heren/dames/jeugd aanklikken.

Heren 1 draait al het hele seizoen bovenin mee, staat momenteel derde, en kán zelfs nog kampioen worden, maar dan moet álles meezitten en gewonnen worden.

De situatie is nu zo, dat Punjab uit Rotterdam de beste papieren heeft. Echter, de situatie is dat er kennelijk enkele buitenlandse spelers al terug moesten naar hun vaderland omdat ze niet langer in NL mochten blijven. Zo scoorde Bloemendaal afgelopen zondag nog 229 runs tegen Punjab, dat door een fraaie innings van international Stephan Myburgh (141) toch nog won. Indien Punjab de komende ontmoeting met Salland wint, dan kunnen ze door de nrs. 2 en 3 (Hermes en Kampong) niet meer ingehaald worden.

Indien Punjab zijn laatste twee wedstrijden mocht verliezen, dan komt het uit op 18 wedstrijden en 28 punten = gemiddeld 1.55.
Hermes DVS krijgt er ongetwijfeld komend weekend 2 punten bij omdat Dosti 2 zo goed als niet meer speelt (staat al op min-10 punten door afzeggingen), en dan volgt nog de ontmoeting Kampong-Hermes DVS op 25 augustus. Hermes zou bij verlies tegen Kampong blijven steken op 17 wedstrijden en 26 punten (gemiddeld 1.53). Mocht komende zondag Kampong uit bij Rood en Wit winnen, en dan de week erna Hermes DVS verslaan, dan komt Kampong uit op 26 punten uit 16 wedstrijden, is gemiddeld 1.63. Conclusie, alleen dan zou Kampong kampioen zijn. Maar ook Kampong is ‘gehandicapt’ door de gebroken vinger van captain Andrew File en de terugkeer van Chris Steyn afgelopen week (441 runs in 12 innings, gem. 49,00, hoogste score 110) naar Zuid-Afrika, dus ook Kampong moet het zonder enkele topspelers doen.

Blijft het feit dat de mannen het prima doen, en dat mag ook wel eens worden gezegd!

Heren 2 draait lekker mee in de klasse 2A, waarin ze momenteel de 3de plaats bezetten. Opvallend: het team speelt op zondag 25 augustus ook thuis, tegen Hermes DVS 2: het wordt een mooie Utrechts-Schiedamse dubbel die dag. Hopelijk werkt het weer mee die dag. Veel batsmen hebben veel runs gescoord en veel bowlers hebben veel wickets gepakt, er zijn 53 vangen vastgehouden in 12 wedstrijden, dat zijn er 4,5 per wedstrijd: een mooie weergave van een allround teamprestatie overall.

Heren 3 blaast zijn partijtje mee in klasse 2B en staat ook 3de, maar dan van onderen. Gewoon komende zondag de wedstrijd tegen het onder hen staande Wanica Star winnen, dan zijn ze zeker van lijfsbehoud in deze klasse. En wie zien we -op gemiddelde- bovenaan staan in de batting? Jawel, Bhavvik Nana:

Bhavvik Nana Kampong 2 gespeeld 2x gebat #runs 134 h.s. 83 1x n.o. gem. 134,00

Rachit Gupta heeftde meeste wickets (17) en Ajit Kumar de meeste vangen met 12, maar ook hoog op de lijst staat Mees Hoffmann met 7 vangen en 1 stumping.

De Zomi won één keer, en verder liepen ze enkele keren tegen nipte nederlagen aan. De ploeg kent een aantal wel heel sterke opponenten in de enige Zomi-poule die er dit seizoen bestaat. De komende 2 weken komen ze niet in actie, er rest de Zomi op 1 september nog 1 potje, thuis tegen VOC. Zet ‘m op heren!

De Zami kent gewoon een gemiddeld goed seizoen: staat in de middenmoot van poule 3 met 14 punten uit 12 wedstrijden. Niet geheel verrassend heeft onze Ross H. de meeste runs gemaakt in deze poule met 427 runs in 10 innings, paar keer n.o. en een gemiddelde van 71.17. Wel een boel spelers nodig, die de geneugten van het Zami-cricket konden meebeleven: zo’n stuk of 40 al, tot nu toe. Met nog twee wedstrijden te gaan is er nog meer mogelijk heren (en dames)!

De dames speelden alleen in de T20-competitie, maar enkele dames, zoals Chantal Meier en Tayla Hollis, deden mee met herenteams. Chantal reikte zelfs in de Zomi-thuiswedstrijd tegen CCG tot de hoogste score van Kampong Zomi met 16 runs: well done!

Bij de jeugd is de U17 nog steeds in de race voor het landskampioenschap. De ploeg eindigde als eerste in de reguliere eindstand: hoe het nu precies verder gaat (finaledagen in september), is helaas op de website van de KNCB (nog) niet terug te vinden. De U15 eindigde in hun poule (van de 3 poules) als tweede. Ook hier nog niets zichtbaar op de KNCB-site over finales. Of er voor de U13 nog iets gebeurt, geen idee. En helaas hadden we dit seizoen geen U11 in de KNCB jeugdcompetitie.

En zo gaan we langzaamaan richting het einde van alweer een competitieseizoen. Begin september gaan we de eindbalans opmaken.