Afgelopen zaterdag (30/11) vond het jaarlijkse “captains dinner” plaats in ons Charles Verheyen paviljoen. Zo’n 55 leden, onder wie uiteraard het bestuur, gaf acte de presence, plus aanhang genoten van de gezellige sfeer en het eten.

Tussen de gangen door hielden de diverse captains, al dan niet online, of een vervanger, hun speeches. De een wat gedetailleerder en langer dan de ander, maar over het algemeen werden zowel de prestaties van het team en de individuele spelers geprezen. Uiteraard met de nodige grappen en grollen, waarbij onze onvolprezen Zomi-captain Simon Cook als gewoonlijk veel humor in zijn speech legde.

Andrew File werd diverse keren bedankt voor het regelen van de nieuwe gekleurde kleding, die door veel Nederlandse cricketers als één van de mooiste tenues wordt beoordeeld. Dank Andrew!

Dirk B en Sean T kregen complimenten voor de manier waarop zij het damescricket bij Kampong in stand hebben gehouden met een uitgekiend wervingsprogramma en leuke trainingen.

Voorzitter Ulrich Oron presenteerde een aardig digitaal jaaroverzicht over 2019, met diverse grappige samengestelde foto’s.

Er werd stilgestaan bij enkele bekende Kampongers die afgelopen jaar zijn overleden.
Er was deze avond ook triest nieuws over onze trouwe Kampong viervoeter Bo, die afgelopen maandag helaas ingeslapen moest laten worden. Ze is elf jaar geworden.

Er werden twee  prijzen uitgereikt:

De prijs voor de vrijwilliger van het jaar ging naar ons grasteam MARK III: Mark Twemlow, Marc Koch en Sebastiaan Mark Archbold, die zo goed voor de square hebben gezorgd dat Kampong dit seizoen de ODI-status heeft verworven (foto).

De prijs voor de beste seizoensprestatie ging naar Robert van de Harten, die in zijn enige optreden voor Kampong 1 dit seizoen een fraaie century produceerde zonder ook maar één kans weg te geven: 100 n.o. in het Kampong-totaal van 370/7 (Usman Malik maakte er 110) tegen Groen & Wit.

Er was een ‘silent auction’: items waarvoor op papier geboden kon worden. O.a. een cricketbat getekend door Engelse oud-spelers als Colin Cowdrey en Ted Dexter en Pakistani Intikhab Alam. Dat werd gekocht voor de lieve som van 100 euro. Ook was er een veelkleurige duck die aardig wat opbracht…. De totale opbrengst is nog niet bekend, maar leek zeker rond de 300 euro te liggen.

Voorzitter Ulrich sloot af met de woorden: “Laten we maar (voor)uitkijken naar het volgende seizoen!”

– – – – – – – – – – –

Last Saturday evening (30/11) the annual captains dinner took place at the cricket pavilion. Appr. 55 members, including the board, plus partners  attended and thoroughly enjoyed the evening and the food.

In between the courses the captains produced their speeches, in which they told something about the team’s and player’s achievements in 2019. As usual Zomi-captain Simon Cooks story was interlarded with proper English humor.

Andrew File was complimented re all his efforts for the new coloured Kampong outfit, which received a lot of compliments from the Dutch cricket world during the season. Thanks Andrew!

Both Dirk B and Sean T received warm words for their tireless work for the ladies department, with a well-thought-out recruitment campaign and fun practice sessions, which ensured Kampong women again could field a team in 2019.

Chairman Ulrich Oron presented a digital on screen overview of the season with some really funny pictures. Some Kampong-members who died were mentioned; this night we also heard that our faithful Kampong dog Bo had to be put down last Monday.

The two annual prizes were awarded.

The volunteer of the year award went to the grass team Mark III: Mark Twemlow, Marc Koch and Sebastiaan Mark Archbold, who worked so hard on the square that the Kampong ground received the ODI-status this year (pictured)

The award for best season achievement went to Robert van de Harten who, in his only outing for the 1st XI, scored a century (100 n.o.) without giving any chances. Kampong in that match reached 370/7 (Usman Malik scoring 110) vs Green & White.

This time there was a ‘silent auction’: one could bid on paper for various items. A bat with signatures amongst others of former English internationals Colin Cowdrey and Ted Dexter and Pakistani Intikhab Alam from a test match at the Oval in the 60’s fetched a good price (100 euro’s) and a multi-coloured duck yielded quite a bit too. The total wasn’t known yet, but must have been around €300,00.

Chairman Ulrich Oron closed off with: “Let’s start looking (forward) to next season!”