Kampong Cricket is een levendige, 116 jaar oude, cricketvereniging met rond de 140 leden. We spelen met 1 vrouwenteam (i.c.m. Hilversum) en 6 mannenteams in de competitie. Het 1ste mannen elftal speelt in de Hoofdklasse. Het speelt ook, net als het vrouwenteam, in de Twenty20 (een korte cricketvorm) competitie. Er zijn twee herenploegen op de zaterdag in de ZaMi competitie, een heel sociale manier van cricketspelen, evenals de ZoMi-ploeg op de zondag. Inmiddels hebben we in elke jeugdcategorie een team in de competitie: U11, U13, U15 en U17.

We zijn een ambitieuze en tegelijkertijd toch ook echt sociale vereniging met een plek voor cricketers van elk niveau en vele, zeer diverse nationaliteiten. Van Nederlanders tot Australiërs en Nieuw-Zeelanders, Nepalezen, Afghanen, Indiërs, Pakistani en Sri Lankanen. We zijn er trots op dat we Kampong Cricket een echt thuis kunnen noemen voor al deze mensen.

We beschikken over een van de zes graswickets in het land en daar zijn we ook heel trots op! Het onderhoud van de maar liefst 13 graspitches is tijdrovend en kostbaar, maar het spelen op gras is speciaal en dat maakt de club bijzonder. Elke zomer spelen internationale teams op Kampong, dames en heren, jongens en meisjes. Het graswicket wordt onderhouden door een groep vrijwilligers die met veel enthousiasme en kennis werken aan topwickets. In 2016 is het veld rond het graswicket gerenoveerd en kort daarvoor was ook de gras square een kwartslag gedraaid en uitgebreid van 7 naar 13 strips. Door een stuk veld erbij te hebben gekregen, kan Kampong in de toekomst ook echt grote internationale wedstrijden herbergen.

De club beschikt over een dubbele oefenkooi met kunstgras, en maar liefst 6 gras oefenwickets met 2 verrijdbare slagkooien.

De cricketafdeling beschikt tevens over een eigen clubhuis, geheel in de stijl van een Engels cricketpaviljoen: het ‘Charles Verheyen Paviljoen’, vernoemd naar erelid jhr. Charles Verheyen, die enorm veel voor Kampong Cricket, en vooral de jeugdafdeling, heeft betekend.

Elk jaar zijn we druk met het geven van clinics op basisscholen in de buurt. Ook zijn er vaak clinics op Kampong voor bedrijven, meestal gevolgd door een smakelijke BBQ.

Kampong is al vijf jaar lang de plaats waar de finale van ‘The Cricket Challenge’, het nationale crickettoernooi voor tweetalig onderwijs op middelbare scholen, plaatsvindt.

Kampong is ook de thuishaven voor het bedrijfscricketteam van Capgemini, dat in 2017 landskampioen in het bedrijfscricket werd.

Sinds drie jaar is er eind juni het Kampong Cricket Festival; een gezellige dag met cricketwedstrijden, een tapeball (zachtere bal) toernooi, activiteiten voor kinderen, eet- en drank kraampjes, en een High Tea. De laatste jaren vindt dit festival tegelijkertijd met het grote SV Kampong Omnitoernooi plaats, een dag waarop alle 6 sporten van de SV Kampong samenkomen en met elkaar sporten.

Kampong Cricket maakt onderdeel uit van de Federatie S.V. Kampong samen met Hockey, Voetbal, Tennis, Squash en Jeu de Boules.