ALV levert nieuwe voorzitter en secretaris op

Tijdens de ALV van donderdag 20 april werd er zowel een nieuwe voorzitter als secretaris gekozen. Bij acclamatie werden respectievelijk Ulrich Oron en Dirk Benade in deze twee functies benoemd. 

Beide heren waren al lid van het bestuur en werden door de aftredende bestuursleden Camille van der Harten en Eelko Stembord geruime tijd ingewerkt. Dit duo, dat de afgelopen jaren niet alleen de dagelijkse gang van zaken beheerde maar ook druk was met alle zaken rond de nieuwe inrichting van het sportlandgoed Maarschalkerweerd, werd door de vergadering tot lid van verdienste benoemd. Een fysieke beloning was er in de vorm van een mooie houten bank met een gegraveerd plaatje met hun namen erop.

Gedurende de vergadering  kwamen zeer diverse onderwerpen ter sprake. Zo bleek dat de nieuwe opslagruimte achter de kooien nog even gaat duren, maar hopelijk staat deze er half mei. Vereniningsmanager Floris Jansen lichtte de stand van zaken omtrent het Kampong Cricket festival op zaterdag 24 juni toe. Later meer daarover op de site! 
De commissies gaven een wat diepere inkijk in hun werk:
De mediacommissie is bezig met een verkenning van een nieuwe website, en het intensiever gebruikmaken van de sociale media.
De grasploeg moet het doen zonder Reinier Poort en Ross Harmer. Dit tweetal werd door het bestuur heel hartelijk bedankt voor al hun werkzaamheden de afgelopen jaren. Ze ontvingen een cricketbat met inscriptie. Beiden gaven aan nog wel beschikbaar te zijn om de grasploeg te ondersteunen.
De jeugdcommissie was verheugd om te kunnen melden dat na de U11-toernooizege bij de Flamingo Indoor Competities ook de U13 en U3/15 teams zich voor de finale hadden geplaatst (we weten inmiddels hoe dat is afgelopen!). De jeugdspelers hebben de hele winter door veel en hard getraind onder leiding van Mike Farrant en, een paar vaders en ook enkele oudere jeugdleden. Nu op naar het veldseizoen, waarvoor ook weer diverse teams zijn ingeschreven in de KNCB Jeugdcompetitie. De dag na de ALV werd het jeugdseizoen op Kampong officieel geopend.
De sponsorcommissie vertelde over de initiatieven die afgelopen winter zijn ontwikkeld: nog weinig reactie, maar dat komt hopelijk wel tijdens het seizoen. Balsponsoring (zie eerder bericht op de site) kan door iedereen worden gedaan. aanmelden bij secretaris en geld overmaken en je naam komt op de site en in de nieuwsbrief en op een mooie lijst in het clubhuis!

Nieuwe voorzitter Ulrich Oron, vader van jeugdlid Lennart en inmiddels zelf ook cricketer, lichtte de veranderde subsidieregeling door de KNCB toe: via een Club Scorecard systeem ontvangen alle aangesloten verenigingen financiële ondersteuning. Afhankelijk van de plaats van een club op een ranglijst, is daar aardig wat geld mee te 'verdienen'.  Een meting over 2016 zag Kamapong op de negende plaats, wat dan een x bedrag oplevert. Na afloop van het seizoen 2017 wordt de eerste officiële Club Scorecard opgemaakt door de cricketbond.

De financiën gaven een verbeterde situatie te zien en penningmeester Sander Wubben hoopt deze trend te kunnen doorzetten in 2017. Hij kreeg na de toelichting van de kascommissie decharge voor zijn gevoerde beleid.

Er komen vier overzeese spelers die de clubcoaches zullen helpen bij de trainingen: Ryan Doubell (net als in 2016) en zijn broer Brent, de jonge Engelsman Jamie Diamond en bij de dames net als vorig jaar Joanne van der Veen.
De van hun training binnengekomen herenselectie (1 & 2) ontving uit handen van de voorzitter nieuwe blauw-witte caps.
De mooiste melding was dat er dit seizoen een tweede ZaMi-team bij komt vanuit de sportvereniging Sphaerinda van het corps:  Dit zal de feestvreugde op de zaterdag ongetwijfeld verhogen. En de baromzet!

                                                            

 

SV KAMPONG FEDERATIE WEBSITE

#CRICKETNL

   

 

 

 

 

Banner

 

 

 

 

 

site: IanusWeb