Hilkamp damesnieuws

Helaas moest ons dames Hilkamp-team de twee wedstrijden van 5/8 en 12/8 afzeggen vanwege te weinig speelsters. Beide keren was VRA er de dupe van. Inmiddels begint het aantal dames wat uit te dunnen, dus er zal hard aan moeten worden getrokken om volgend seizoen weer een goed bezet damesteam te hebben. Het goede nieuws is dat Joanne eindelijk haar NL paspoort heeft verkregen, waardoor ze de rest van het seizoen kan blijven spelen. Hilkamp speelt nog twee wedstrijden, in de tweede fase van de Hoofdklasse en zowaar in de top-vier: komende zaterdag tegen titelverdediger Quick Haag in Den Haag, en de week erop de afsluitende thuiswedstrijd tegen R&W. Ook nu door blessures een gedecimeerd team, maar ze spelen wel!

Jolien van Vliet is momenteel met het Nederlands elftal in Schotland, waar echter het T20 kwalificatietoernooi -onder leiding van ICC Europe toernooidirecteur Esther de Lange!- door regen helemaal in de war is geschopt. Van de 6 wedstrijden zijn er tot nu toe pas 2 gespeeld: Schotland won van zowel Nederland als Amerika en heeft zich gekwalificeerd. Zaterdag 19/8 staan er twee duels op het programma: Nederland - VSt en Nederland - Schotland. Het toernooi is pas officieel wananeer er 4 van de 6 wedstrijden zijn gespeeld. Is dat niet het geval, dan gaan de beste twee geklasseerde teams op de wereldranglijst door naar de Global Qualifier. Nederland staan op die ranglijst hoger dan de VSt (heeft nog geen status)

Leonieke Valk heeft tijdens de jaarlijkse Women's Cricket Week in Colwall, Engeland -waar in 1926 de Engelse Dames cricketbond werd opgericht-  haar eerste half century ooit geslagen (foto). Zij ontving na afloop van het toernooi de prijs voor 'Most Impressive Overseas Player'- een prijs geschonken door Ingrid van der Elst die voor de elfde keer in deze Cricket Week speelde. Ook Chantal Meier speelde mee en liet van zich spreken met de bal - veel wickets en weinig runs tegen (staat ook op de foto - zoekplaatje). Chantal heeft dit seizoen haar umpire-examen met succes afgelegd en staat momenteel als enige vrouw in de KNCB-competitie: goed gedaan Chantal! Maar we moeetn zeker ook niet onze Jouk Jansen en Ashwani Chauhan vergeten, die al enkele jaren Kampong als umpires in de competitie vertegenwoordigen. Jullie alledrie heel veel dank vanuit Kampong Cricket, dat door jullie keurig aan het quotum umpires per club per seizoen voldoet!

SV KAMPONG FEDERATIE WEBSITE

#CRICKETNL

   

 

 

 

 

Banner

 

 

 

 

 

site: IanusWeb