Zaterdag 18 mei 2019 was het zover, een thuiswedstrijd tegen VVV, een club waar Kampong al meerdere seizoen de ene keer van wint en de andere keer van verliest.

Kampong verloor de toss, VVV besloot om eerst te gaan bowlen. De batting bij Kampong werd geopend door Chris Steyn en Aryan Dutt. Deze twee waren goed op weg, er werd goed gerund en er was ook vanaf de kant veel energie.  Helaas werd op 50 runs het partnership verbroken: Dutt (15) ging lbw. Teja Nidamanuru kwam erin en al snel bleek dat het moeite kostte om runs te maken op het bowlen van VVV. Er werd wel hard gewerkt, maar tussen overs 20 en 30 verloor Kampong drie wickets, Teja (22), Usman Malik (0) en Adriaan Verbeek (3). S. Abhyankar kwam erin en wist samen met Steyn een goed partnership neer te zetten. Na een hele goede innings ging Chris (62) gevangen.  Tussen de overs 40 en 50 vielener vijf wickets. Abhyankar kwam met 33 van het veld. Het totaal was 182 na 47.2 overs.

Na de lunch ging Kampong vol energie het veld in. De bowling was netjes en op de 2de bal viel het eerste wicket al. Het ging snel met de wickets want in de eerste 20 overs had VVV al 5 wickets verloren, doordat er goed en strak werd gefield en weinig extra’s weggegeven. Helaas duurde het even voor het volgende wicket viel. VVV bleef runs maken, vooral door de coach Paras Dogra, een oud-topspeler uit India, die 102 not out maakte. VVV bereikte de winnende punten in de 44ste over: Captain Andrew File was de enige bowler die meer dan 1 wicket pakte: 2-21/7. Ondanks het verlies kon Kampong met opgeheven hoofd naar huis wat betreft de fielding innings.