Heren 1 heeft de vierde wedstrijd van het seizoen weten te winnen, uit tegen Dosti 2, een wedstrrijd die op het derde (ABN)-veld van VRA werd gespeeld.

Doordat Dosti niet over een eigen veld beschikte, werd er uitgeweken naar het Amsterdamse Bos. Helaas niet op gras, maar op het 3e veld van VRA (het z.g.n. ABN AMRO veld). Eenmaal aangekomen bleek er wat verwarring te zijn over de starttijd. Er was 13:00 doorgegeven, maar natuurlijk is 11:00 uur de geplande starttijd voor de Hoofdklasse. Het veld was dan ook niet klaar en werd met spoed alsnog speelklaar gemaakt. Wat erg opviel, was dat ondanks het feit dat het een thuiswedstrijd van Dosti was, alleen Kampong aan het helpen was met het veld speelklaar maken. Zwarte screens, touwen, inner circles – met alles hielp Kampong de groundsman van VRA en zo kon Dosti hun warming up afmaken. Goede karma voor Kampong en dat was ook later in de wedstrijd goed te merken.

Kampong won de toss en ging eerst bowlen op een uiterst onvoorspelbaar wicket. Iedereen met enige snelheid (en met Alex Roy en Kertan Nana hebben wij 2 aardige snelle bowlers) kon rekenen op een variabele bounce. Dit maakte het erg lastig voor de batsmen om goede schoten te spelen. Er viel een aantal wickets maar bij de eerste drinks break en een score van 60/2 kon de wedstrijd nog alle kanten op. Totdat Usman Malik zijn opwachting maakte. De ene na de andere batsmen speelde om de bal heen en de bowleds en LBWs vielen met bosjes. Zo werd 60/2 uiteindelijk 87 all out en had Usman de fraaie cijfers van 7-17 in 7 overs.

Battend wilde Kampong graag snel naar huis en zo werden de runs in 8.5 overs bij elkaar geslagen. Dosti bowlde ook erg onnauwkeurig en samen met het snelle outfield leverde dit 28 extra’s op van de 87 runs die gemaakt moesten worden. Vooral Christian Steyn en Teja Nidamanuru sloegen de boundary’s snel bij elkaar, inclusief een over die voor 28 runs ging! De winst was binnen en er werden weer 2 punten bijgeschreven. Zo is Kampong na 4 wedstrijden gedeeld koploper in de Hoofdklasse en het is lang geleden dat dit het geval was! Op naar het eerste dubbelweekend: donderdag 30 mei thuis tegen Salland en zaterdag 1 juni thuis tegen Groen & Wit.

De wedstrijd tegen Salland donderdag ging ook al gewonnen, Kampongf 262/8, Salland 91 a.o., waardoor Kampong nu aan kop gaat in de hoofdklasse.

Scorecard Dosti 2

Scorecard Salland CC