Afgelopen zondag was de thuiswedstrijd van Kampong 1 tegen Dosti 2. Van te voren was het lastig bepalen wat te doen als de toss gewonnen werd: gezien de situatie van Dosti (ze waren met 9 spelers naar Utrecht afgereisd) en de totalen de ze tegen hebben gekregen in de afgelopen weken was het wellicht een goed idee eerst te batten. Bowlen is weer echter de sterkere kant van Kampong en er was een WK finale op TV. Gelukkig werd de keuze mij ontnomen doordat ik voor het eerst in weken de toss verloor – Dosti koos te batten

Tussen enkele miezerbuien door begonnen wij met bowlen. Het ging aardig, al lukte het vooral mijzelf niet om de edge te vinden. Gelukkig was Zalpuri beter op dreef waardoor er al snel 2 wickets vielen. Een aantal spelers van Dosti besloten om strijdend ten onder te gaan wat resulteerde in best wat boundaries – zowel opzettelijk als met iets meer geluk. Gelukkig konden wij met regelmaat wickets pakken waardoor het totaal bleef steken op 131/8 (dus all out) na 32 overs. Niet ons beste dag in het veld maar het is lastig om je te blijven motiveren als je weet dat je tegen 9 man speelt. Bowling cijfers: Zalpuri 3/31 in 6, Andrew 2/34 in 8.4 en Teja 2/45 in 10.

Na de lunch maakten wij korte metten met het totaal. Voor het verlies van 1 wicket zorgden Chris (28*) en Teja (55*) in 19 overs voor de 2 punten. Al met al een eenvoudige, professionele overwinning, maar je moet het toch maar even doen.

Scorecard

Enkele kritische kanttekeningen van mijn kant: het is zo zonde voor zowel Dosti als de rest van de competitie dat er elke week met 9 of 10 spelers gespeeld wordt, of dat soms de wedstrijd helemaal wordt afgezegd. Clubs werken hard om te promoveren en het geeft geen goed beeld naar de overige clubs en de bond als er vanaf week 2 eigenlijk al duidelijk is dat een team gaat degraderen en niet lukt om een volwaardige elftal op te stellen. Het toont weinig respect voor de competitie en overige verenigingen. De plek had dan beter gegeven kunnen worden aan een club/elftal wat hard er voor werkt en hard er voor wilt blijven werken. Het moet een voorrecht zijn om in de Hoofdklasse uit te komen en het lijkt nu alsof het nu niet serieus wordt genomen. Ik kan niet zien wat er binnen die vereniging gebeurd maar het is voor niemand prettig dat het seizoen zo wordt afgewikkeld. Laten hopen dat dit eenmalig is en dat de komende seizoenen dit niet meer zal voorkomen. Dit is in ieder geval hoe ik er persoonlijke tegenaan kijk.

Volgende week Salland uit – op het Sallandse gras en met goed weer. Het belooft weer een mooie wedstrijd te worden!

Andrew