Het Australische damesteam heeft afgelopen zondag 8 maart in eigen land de wereldtitel T20 veroverd door een ruime zege op India in de finale in Melbourne. Voor de ogen van maar liefst 86.174 toeschouwers (!) in een uitverkochte MCG speelde Beth Mooney, die in 2014 voor ons Kampong damesteam uitkwam, een heel belangrijke rol voor Australië. Samen met Alyssa Healy zette Beth een opening neer van maar liefst 115 runs; Healy kwam tot 75 (7×4, 5×6) en Mooney  droeg met 78 not out (10×4) haar bat door de innings. Mede daardoor scoorde zij de meeste runs (259) in een WK-finaletoernooi. India, dat in de eerste wedstrijd van het WK nog verrassend van Australië had gewonnen, kon de score van het gastland (184/4) bij lange na niet benaderen: 99 all out. Onder andere door drie vangen van Beth, die ook nog eens werd gekozen tot Speelster van het toernooi.

Beth speelde in 2014 enkele maanden voor de Kampong-dames. Ze maakte onder andere tegen Hermes DVS 79 runs in een T20. Eind juli moest ze jammer genoeg vertrekken omdat ze werd opgeroepen voor de nationale selectie. Na een dipje in de jaren erna, werd ze de afgelopen jaren een vaste waarde in het nationale elftal als opener naast Healy. Uiteraard feliciteren de Kampong-dames, die destijds met Beth hebben gespeeld en door haar zijn gecoacht, haar van harte met haar succes!

Highlights finale