Zoals ik wel vaker benadruk, drijft onze club op vrijwilligers. En voor een groot deel zijn dat vrijwilligers die best wel achter de schermen hun werk doen. Graag wil ik in de komende weken een aantal van deze ongekende helden eruit lichten. En nee, ze zijn niet echt onbekend want u kent ze, maar wat ze allemaal doen gaat misschien deels aan u voorbij.

Deel I: het grasteam

Jullie weten uiteraard dat Kampong een van de weinige clubs is in Nederland met een echt graswicket. Minder dan een kwart van de cricketclubs heeft deze luxe. Met die luxe komt een verantwoordelijkheid, en ook: een ongekende hoop werk.

Terwijl je op het hoofdveld aan het spelen was, heb je je misschien wel een afgevraagd waar je  nu op staat? Op een hoop historie, uren, bloed, zweet, tranen, klei en gras.

Sinds mijn voorzitterschap, 3,5 jaar geleden zijn het Mark Twemlow en Marc Koch die de scepter zwaaien op de pitch (en iets daarvoor de onvolprezen Peter Cantrell). Dit jaar staken ook Sebastian Archbold en Nicholas Pearce de handen behoorlijk uit de mouwen.

Met nimmer aflatende inzet zorgen zij dat we kunnen genieten van een van de beste – zoniet inmiddels de beste – pitches van het land.

De uren die zij erin steken bezorgen mij als voorzitter soms het schaamrood op de kaken omdat wij leunen op hun vrijwilligerschap. Voor dag en dauw, en tot ’s avonds laat.

Terwijl ik dit schrijf, zijn zij in de afgelopen dagen volop bezig geweest met een grootschalig en spannend project; het groot onderhoud van de square, inclusief ophoging en verbreding.

In woord en beeld ben ik getuige geweest van deze operatie. De toplaag van onze square is met indrukwekkende machinerie afgegraven, gemengd, gevlakt en ingezaaid. Met de precisie die de huidige technologie biedt, is de hele square met behulp van GPS geëgaliseerd. In samenwerking met de firma de Ridder is weer een topprestatie afgeleverd!

Ik kan het u proberen uit te leggen, maar in dit geval laat ik de beelden voor zichzelf spreken:

Vanuit de grond van mijn hart, en namens het bestuur, en namens alle leden van de club: grasteam bedankt!

In de komende weken wil ik meer ongekende helden over het voetlicht brengen. Mocht je vinden dat iemand even in het zonnetje wordt gezet, tip me dan even via voorzitter@kampongcc.nl

Hartelijke groet,

Ulrich Oron
Voorzitter SV Kampong Cricket

De ongekende helden van de KPL
De ongekende helden van het jeugdcricket