Kampong Voetbal 1 is op maandag 6 juni kampioen geworden van de eerste klasse. Door de 1-2 overwinning uit bij SV Hillegom promoveert het eerste team naar de hoofdklasse. Historisch, gezien het team nog nooit eerder op dit niveau heeft gespeeld.

In een zinderende slotdag van de competitie, waarin Kampong moest winnen om kampioen te worden deed het wat het moest doen. Nadat we met 1-0 gingen rusten maakten Siemen Eijkemans aan het begin van de tweede helft de gelijkmaker. Het bleef tot in de slotfase spannend maar 2 minuten in de blessuretijd maakte Johannes Noothoven van Goor de winnende goal.
Vlak daarna klonk het laatste fluitsignaal en barstte een enorm feest los op het veld.

Vanuit Kampong reisden er zo’n 300 supporters mee die het team naar de overwinning schreeuwden.