Tijdens het bezoek van de Essex 40+ Ladies cricket XI aan Nederland, waarbij ze komende vrijdag een wedstrijd tegen een SGS 70+ herenteam op Kampong spelen en op de zaterdag tegen het Ierse Leinster, is er op maandag 29 april een cricket primeur op de Nederlandse cricketvelden: de dames uit Esat Anglia zullen bij Kampong cricket een ‘Women’s Soft Ball’ cricket clinic geven. Deze cricketvorm, speciaal gericht op dames en meisjes, is in heel korte tijd in Engeland zeer populair geworden; er staan inmiddels talloze festivals  op de kalender voor het zomerseizoen 2019.

Hoewel er in de UK veel vrouwen en meisjes cricket met een gewone harde cricketbal spelen, bleek het Woman’s Soft Ball cricket toch een gat in de markt te zijn. Het is makkelijk, actief, je hebt er geen enorm veld voor nodig en je vingers lijden er niet onder: het kan altijd de start van een cricket carrière in het cricket met een harde bal te zijn.

Kampong cricket nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de clinic, die maandag 29/4 om 17.00 uur begint en zo’n 1,5 à 2 uur zal duren. Je hoeft je niet aan te melden en het kost niets. Alleen wat soepele sportkleren en goede veldschoenen meenemen. Iedere deelnemer ontvangt een T-shirt!

Hier kun je er meer over lezen: https://www.ecb.co.uk/play/womens-softball-cricket-festivals