Kampong 2 haalde dit seizoen maximale punten uit de reguliere competitie. Op zichzelf al een fantastische prestatie van captain Karel Vieler en zijn mannen. Maar het doel was groter: de Tweede Klasse winnen en zo promotie naar de Overgangsklasse afdwingen. En daarvoor moest het 2e dit seizoen ook nog ‘even’ de play offs winnen. Na winst in de ‘preliminary final’ tegen VRA 5 twee weken geleden, was VCC 3 afgelopen zondag de tegenstander in de finale op Kampong.

Kampong won de toss en koos om eerst te fielden. Geen slechte keuze. Door goed bowlen en scherp fielden van Kampong bleef de run rate de hele innings van VCC onder controle en pakte Kampong regelmatig wickets. En Tushar Sharma maar liefst 5 (voor 13 in 4 overs)! VCC 95 all out.

Aan bat maakte Kampong er op momenten ongewild nog een wedstrijd van. Met 38 voor 4 na 13 overs was er nog wat werk te verrichten. En dat deden Tushar (39), Stijn (25 not out) en Karel (12 not out). In de 24e over werd het seizoen bekroond. Kampong 2 wint met 5 wickets.

Kampioenen! En een verdiende promotie naar de Overgangsklasse. Gefeliciteerd mannen!

Na de wedstrijd? Captain Karel vloog traditioneel de sloot in en het bleef nog lang onrustig op het terras. Dat staat niet op YouTube, de beelden van de wedstrijd gelukkig wel.