Afgelopen vrijdag 30 september werd in het Cricketpaviljoen het 120-jarig bestaan gevierd van de voetbal- en cricketafdeling van Kampong. Een kleine honderd belangstellenden hebben onder het genot van een geweldige Indonesische maaltijd – voortreffelijk bereid door Floris Jansen – gezellig bijgekletst. Onder hen Jan Willem Biegelaar (75 jaar lid) en Huub van de Pavert (73 jaar lid), bijna een leven lang Kamponger.

De avond werd opgeluisterd door een lezing van dr. Jan Luitzen over het ontstaan van cricket en voetbal in Nederland. Daarna deed bestuurslid voetbal Kees Jongkind enkele korte interviews met kostelijke anekdotes tot gevolg.  Het gemoderniseerde Kampong clublied werd toen gepresenteerd en uit volle borst door de aanwezigen meegezongen. Ereleden en Leden van Verdienste deden dat gehuld in de traditionele Kampongsjaal, speciaal voor deze gelegenheid in een nieuw jasje gestoken.

Na het eten vond een fantastische afsluiting plaats, die wij graag delen. Journalist Frank Heinen, onder andere bekend van het maken van ‘het Eindsignaal’ in het wekelijkse zondagavond programma Studio Voetbal, maakte speciaal voor dit evenement een speciale uitgave van het Eindsignaal over Kampong, in samenwerking met Kees Jongkind. Deze is hieronder terug te zien. Veel kijkplezier!