Kampong Heren 1 heeft ook haar 2e wedstrijd van in de Hoofdklasse weten te winnen. Het sterke Punjab (met meerdere internationals en First Class spelers) werd in Rotterdam relatief eenvoudig verslagen. Kampong won de toss en begon met bowlen. Na een bliksemsnelle start van Myburgh en Vandiar stond de teller na 8 overs al op 79! Sterk bowlen en goede fielding op het kleine veld van Punjab zorgen voor een snelle opvolging van wickets waardoor Punjab niet verder kwam dan 149 all out na 32.1 overs. Vooral Saurabh Zalpuri (3/24 in 6.1) en Teja Nidamanaru (4/33 in 10) waren goed op dreef.

Kampong begon de chase goed en het eerste wicket van Christian Steyn (28) viel pas op 48 runs in de 10e over. Er werd goed gebat en ondanks af en toe wickets te verliezen werden de winnende runs gemaakt in de 36e over door een mooie partnership van Usman Malik (29*) en Adriaan Verbeek (27*) – 151/3. Vooral onze jonge aanwinst Aryan Dutt hield zich goed staande als opener voor zijn 38 runs.

Het wordt steeds beter zichtbaar dat de goede voorbereiding voor dit seizoen zijn vruchten afwerpt. Kampong staat samen met Rood en Wit bovenaan en kan zich voorbereiden op de volgende thuiswedstrijd: zaterdag 18 mei tegen het sterke VVV.