De aller- allereerste officiële competitiewedstrijd van 2020 op onze accommodatie vond afgelopen zaterdag plaats op veld 3; de dames ontmoeting tussen Kampong en Rood en Wit uit Haarlem.

Gepland op het graswicket, maar natuurlijk regende het na al die prachtige zonnige maanden, waardoor we moesten uitwijken naar het kunstgras erachter. We hadden al besloten tot een 20 over i.p.v. een 30-over wedstrijd aangezien het tussen 12.00 en 15.00 uur precies droog zou zijn. Dat kwam ook zo uit en dat was mooi meegenomen. Het was wel wat fris overigens!

Na de gewonnen toss ging Kampong eerst fielden: Rood en Wit leverde ons heel sportief twee fielders omdat we niet genoeg speelsters hadden. Ach, het gaat dit seizoen toch niet om kampioenschappen en zo. R&W maakte een mooie score van 128/2. Routiniers Joyce Snippe (1-20/4) en Ingrid van der Elst (1-32/5) pakten de twee Haarlemse wickets. Door de natte bal werden er enkele vangen gemist – door de R&W-dames, die trouwens wel echt hun best deden om de bal te vangen. Hun batsman nr. 2, Vera Parée ging sportief met 50 runs retired. Opvallende ontdekking: ons nieuwe lid Jagna Hendriks, van MOP uit Vught, bowlde vier mooie strakke overs met slechts 18 runs tegen: die houden we erin!

Aan bat scoorden we niet heel snel en daarbij vielen de wickets regelmatig. De oorzaak was het zeer goede bowlen van acht R&W bowlers, die allemaal keurig lijn en lengte gooiden. Opener Jolien van Vliet was de rots in de branding en bleef 20 overs voor 34 staan (3×4), gesteund door Ingrid (13, 1×4) in een partnership van 35 runs. Samen met Savi Kotelawala zette Jolien nog een goed partnership neer van 27 runs (Savi 4 snelle runs). Jagna mocht na de val van het 6e en laatste wicket nog een keer terugkomen, maar het bowlen en fielden van R&W was gewoon te goed. Het was mooi dat we op 72/7 uitkwamen met zo’n toch wat onervaren en nog helemaal niet op elkaar ingespeeld team van 7! De ‘lunch’ na afloop was weer als vanouds heel erg lekker, dankjewel Floris en Lisette.

Het wedstrijdprogramma voor de dames wordt begin deze week bekend.