Tijdens de tweede ODI van Nederland tegen Ierland, die op 4 juni op onze velden werd gehouden, is de samenwerking voor Sportcampus Traiectum officieel van start gegaan. Sportcampus Traiectum is een samenwerking tussen vijf topsportclubs uit Utrecht-Oost (SV Kampong, Hellas Utrecht, VV Utrecht Volleybal, waterpoloclub UZSC en de profvoetbalclub FC Utrecht) met als doel om talenten vanuit de breedtesport in de gelegenheid te stellen het beste uit zichzelf te halen.

De samenwerking slaat bruggen om de ideale condities te scheppen voor de talenten, zoals de beste coaches, faciliteiten, nieuwe sponsormodellen, huisvesting dichtbij en de beste programma’s. De gezamenlijke missie is om alles wat we leren en ontwikkelen te delen met de stad: Sportcampus Traiectum gaat voor inclusieve topsport dat voor iedereen bereikbaar moet zijn.

De vijf clubs zijn al gestart om samen met de gemeente het gebied rondom Stadion Galgenwaard en Maarschalkerweerd te ontwikkelen tot een sportief recreatief gebied waar top- en breedtesport, talentontwikkeling en ongebonden sporters elkaar inspireren. Namens Kampong ondertekende Camille van der Harten de overeenkomst.

Lees meer over Sportcampus Traiectum.