Champagne moment

Afgelopen zondag was een heel bijzondere en historische dag voor Kampong Cricket. Met een overwinning op Rood & Wit in de laatste wedstrijd van het seizoen, verzekerde het eerste team zich van een plek in de Topklasse. Na 24 jaar is Kampong terug op het allerhoogste niveau in Nederland. Een indrukwekkende prestatie van captain Usman Malik en zijn team.

Dit succes is niet uit de lucht komen vallen. Het begon met een droom een aantal jaar geleden en is met een stevig plan, doorzettingsvermogen en hard werk werkelijkheid geworden. Inzet van alle spelers in en om het eerste elftal. En van een aantal zeer toegewijde Kampongers die op de achtergrond de drijvende kracht zijn geweest achter de ambitie en de ontwikkeling naar de Topklasse hebben gefaciliteerd.

Een diepe buiging voor iedereen die heeft bijgedragen!

Alle inzet van de afgelopen jaren kwam zondag samen in een enerverende en emotionele dag. Kampong moest ‘alleen nog even’ van Rood & Wit winnen. En van de regen die (wederom) dreigde de wedstrijd en de kansen op promotie in de weg te zitten. Beiden werden verslagen. Dankzij de weergoden, het grasteam en hun ondersteuning, de support van zo’n 100 toeschouwers en niet op de laatste plaats: onze mannen op het veld.

Kampong won de toss en liet Rood & Wit eerst batten. De bezoekers hadden het gedurende hun hele innings lastig met de Kampong aanval. Wickets vielen op regelmatige basis. In de 37e over was Rood & Wit all out voor 85 runs. En Kampong liet geen gras groeien over de achtervolging. In de 16e over, voor slechts een wicket, was de promotie veilig gesteld.

De champagne vloeide vervolgens rijkelijk, evenals enkele tranen van blijdschap. Iedereen aanwezig realiseerde zich hoe bijzonder dit moment was én dat dit het begin is van een nieuwe, spannende reis in de Topklasse.