Het Nederlandse U19-meisjesteam speelt op 9, 10 en 11 augustus om 11.00 uur drie T20-wedstrijden tegen Schotland op Kampong. De winnaar van deze reeks wedstrijden plaatst zich voor de eerste U19 T20 World Cup voor meisjes ooit. Deze zal plaatsvinden in Zuid-Afrika in januari 2023.

Tijdens het toernooi organiseert de KNCB meerdere activiteiten voor meisjes en vrouwen.

Female only Coaching Course Level 1

De KNCB organiseert een female-only level 1 Cricket Coaching Course op 10 Augustus van 16h00 tot 19h00. Deze cursus is voor alle meisjes/vrouwen van 16+ die meer willen leren over cricket coaching. Dit kunnen spelers zijn maar ook moeders, zussen, umpires, tantes etc. De cursus is gratis en zal gegeven worden door Shane Deitz. Tijdens de cursus zal extra aandacht zijn voor het coachen van vrouwen en meisjes.

Het eerste deel van de cursus is een korte voorbereiding thuis, het derde deel zal einde van de zomer plaatsvinden. Zie de flyer hieronder voor meer informatie. Wil je je opgeven of meer informatie, neem contact op met Lotte Heerkens.

Girls Cricket Festival

Op 11 augustus, de laatste dag van de kwalificatie, organiseert de KNCB van 13h00 tot 15h00 een activiteit speciaal door en voor meisjes en vrouwen. Alle meisjes van 5 tot 17 zijn welkom. Cricketers en niet cricketers. Op het tweede veld van Kampong zullen er challenges, wedstrijdjes, spelletjes en clinics worden georganiseerd. Deze activiteiten vinden plaats onder begeleiding van KNCB coaches en Nederlandse speelsters.

Meer informatie of opgeven? Neem contact op met Lotte Heerkens.