Vandaag ontvingen we het bericht dat ons Erelid Jan Willem Biegelaar is overleden. Jan Willem is, omdat hij op de dag van zijn geboorte door zijn vader werd aangemeld, zijn hele leven lid van Kampong geweest. Vanaf het moment dat hij kon lopen is Jan Willem ook daadwerkelijk gaan sporten op Kampong. En behept met de blauwe genen van zijn vader heeft Jan Willem op zijn eigen wijze ook invulling gegeven aan het ontwikkelen van de sport op Kampong als teammanager en in bestuurlijke functies.

Kampong was een groot deel van zijn wereld, hij was enorm betrokken bij alle teams en een fervent supporter over alle verenigingen heen. Kampong was ook zijn vriendenkring, met de zaterdag koffieclub als vast bonding moment.

Wij gaan een mooi, bescheiden, van humor en een enorm blauw hart voorzien Erelid en warm mens missen. Ook wetende dat zijn genen in de volgende generatie Biegelaar/Van Sinderen als bestuurders, sporters en supporters voor Kampong worden doorgegeven. In deze lijn hebben Jan Willem en zijn familie ook de wens om de nieuwjaarsontvangst van aanstaande zondag in het teken van het vieren van de sporters en de vereniging door te laten gaan.

Hieronder herinnert Joop de Bruijne, al bijna 60 jaar bevriend met Jan Willem en samen coach van sportteams hem.

 

 

In goede herinnering: Jan Willem Biegelaar

Op vrijdag 5 januari 2024 is na een moeilijke gezondheidsperiode ons Erelid Jan Willem Biegelaar op 76 jarige leeftijd overleden.

Jan Willem was vanaf zijn geboorte lid van de SV Kampong en was ook levenslang bij Kampong betrokken als een echte Omni-man, Cricket, Voetbal, Hockey en Squash. Niemand heeft meer wedstrijden van de eerste teams van deze afdelingen gezien. Zijn vader, Joop Biegelaar, was jarenlang Algemeen voorzitter en Ere-voorzitter en zijn moeder was nauw betrokken met de destijdse oprichting van Hockey Dames.

Jan Willem was in zijn jonge jaren mede-leider van de A junioren Voetbal die Interregionale competitie speelden. Daarna ging hij door in diverse bepalende bestuursfuncties bij Cricket. Met als hoogtepunten teammanager bij de prachtige Landskampioenschappen in 1988, 1989 en 1992. Nu nog komen destijdse buitenlandse topspelers zoals Deepak Khanolkar en Jimmy Cameron bijna jaarlijks enkele dagen bij hem op bezoek. Ook met Peter Cantrell vormde hij een twee-eenheid.

Jan Willem was een bescheiden en aimabele kerel met het hart op de goede plaats. Zelden werd tevergeefs een beroep op hem gedaan, denk aan club Blauw en de founding van de voetbaltribune.

Jan Willem maakte deel uit van een hecht vrienden Kampong/golfgroepje dat meer dan 20 jaar diverse keren per week golfden, elk jaar een buitenlandse golfreisje maakte en elke zaterdag koffie dronk om de situatie van Kampong, de Nederlandse sport en politiek J te bespreken.

Het is verdrietig dat het afgelopen jaar zovelen hiervan wegvielen. Dat heeft ook op hem veel impact gehad. Kampong verliest een vriend en zeer betrokken lid. De afgelopen maanden werd hij nog een paar keer over het Kampong complex gereden en pinkte een traantje weg.

Kampong wenst zijn kinderen, hun partners en kleinkinderen , allemaal Kamponglid, heel veel sterkte toe.