Beste cricketers,

Het zomerseizoen loopt ten einde, met nog een paar wedstrijden te gaan. Zelf kijk ik terug op een seizoen als nooit tevoren, een seizoen waarin we steeds niet wisten wat ons te wachten stond.

Terugblik op het seizoen
Met de investering en de bouw van de nieuwe kooien had het coronavirus geen slechter moment kunnen kiezen. De club financieel laten overleven was de eerste prioriteit begin dit jaar. Met veel werk en aandacht op de achtergrond hebben we de coronacrisis doorstaan en heb ik zelfs het gevoel dat we er sterker uit zijn gekomen.
De alternatieve invulling van het seizoen bleek heel succesvol. Zodra het mogelijk was om interne wedstrijden te spelen is de Kampong Premier League opgezet. Dit bleek een groot succes. Later werd ook aan de KNCB competitie deelgenomen, een combinatie die we volgend jaar ook zullen zien.

De club
Gaande het seizoen zag ik een samenhorigheid, betrokkenheid, hulpbereidheid en positieve energie – hoger dan ooit tevoren. Een onverwacht bijeffect van de coronacrisis misschien, maar wel iets dat ik zo graag zou willen vasthouden voor de komende seizoenen.
Het ledenaantal is dit jaar enorm gestegen, waar we de afgelopen jaren rond de 160 leden hadden, loopt dat nu richting de 200. Een heel mooi gegeven, maar tevens een puzzel hoe we iedereen volgend jaar optimaal kunnen laten cricketen.

Hoe nu verder?

Trainingen
Hoewel we vanaf 1 september officieel geen velden meer tot onze beschikking hebben, kunnen we blijven trainen. De nieuwe overkapte kooi maakt het mogelijk om gewoon door te trainen met meer ruimte dan voorheen. Voorlopig gaan de trainingen dus gewoon door. We zullen deze winter geen gebruik maken van de zalen in Galgenwaard, we willen de nieuwe kooien maximaal benutten. Als het te koud wordt, zullen we een pauze moeten inlassen totdat we begin volgend jaar weer verder kunnen.

Verlichting kooien
De kooien worden in de week van 28 september voorzien van krachtige LED verlichting. In het weekend ervoor moeten de netten daarvoor worden verwijderd, wie kan helpen is zeer welkom.

Pitch
Jullie hebben ongetwijfeld de enorme hoeveelheid klei zien staan op de fietsenstalling. De pitch krijgt namelijk groot onderhoud, hij wordt opgehoogd en verbreed. Ik ben ervan overtuigd dat het grasteam erin slaagt om voor volgend seizoen weer een pitch van topkwaliteit af te leveren.

Bestuur
Zoals elk jaar, zijn wij voordat het seizoen voorbij is alweer plannen aan het maken voor het volgende seizoen. Met waar de club nu staat, is het nodig om verder te kijken; wat gaan we de komende 3 jaar doen met onze club? Met meer bestuursleden sinds dit jaar ben ik ervan overtuigd dat we de club kunnen laten groeien tot grote hoogte!

Vriendelijke groet,

Ulrich Oron
Voorzitter